sestdiena, jūlijs 30, 2011

-ļooooooooti patīk-

Es nu lielos, ko šodien saņēmu dzimšanas dienas dāvanā no Ilutas.
 Ak vai- man patīk, patīk, ļooti patīk :))
 šodien Iluta uzzvana, ka pēc stundas būs Madonā, ak vai..  a man laika ir tā kā ir... palaidu Luīzi paciemoties uz Ranku :))  bet nu tikko palaidusi bērnu, 5 minūtes ielelpai un Iluta bij klāt.. es pašķielēju jau uzreiz maisiņā, un sapratu- nespiedzu, bet ai kā būtu varējusi... nokaunējos jau arī no Iltas vīra- padomātu, nu galīgi nenopietna sieviete :D
Atbraukusi mājās, neizkāpusi no mašīnas, ka ziņķarīgs bērns ielūkojos atkal dāvanas maisiņā... ak vai, tik daudz pārsteigumu .. pamanīju vēstulīti- izlasīju.. man bira asaras kā pupas.. vēstulīte bij tik vienkārša, bet mīļa, tik jauka un sirsnīga... pasēdēju, ievilku elpu.. un sapratu, jāatliek ieplānotais uz kādu laiku, jāfocē un jāpastāsta Jums...
UN ko tad es saņēmu dāvanā?!- jau pamanījāt, protams.. skaistu tašiņu ar pū-cī-tēm!!!!!  un vel klāt atstarotājs-broša pūcīte :))  grāmata par eņģeļiem, un Inese Ziņģites disks ar viņas dzīves pieredzi ;) kartiņa un klāt vel vēstulīte...



 Jūs taču man piekritīsiet, ka dāvana ir vienkārši bur-vī-ga!!!
Katra lieta ir īpaša un ar stāstu kāpēc pievienota dāvanai.. un tas ir nu TIK!! īpaši, ka mīļāk nevar nemaz būt....
 Paldies Iluta.. tev izdevās mani pārsteigt un iepriecināt līdz saknēm :))
PALDIES!!!!

svētdiena, jūlijs 17, 2011

uz tusiņu ar pīrādziņiem-


 Izdomāju, ka uz tusiņu sacepšu gaļas pīrādzīņus. Un kāpēc gan ne ātro un ērto variantu ar gatavo Tešlas mīklu?
 Un tā pīrādziņiem tika nopirkta Tešlas kārtainā rauga mīkla un gaļiņa. Darba process var sākties :))

 Vispirms izņemu mīklu no ledusskapja.... tā var stāvēt istabas temperatūrā kamēr griežu gaļu, sīpoliņus. Labāk darboties ar mīklu kad tā ir jau apsilusi istabas temperatūrā... nu zinu ka var mirkli pagaidīt un darboties ar to, bet nu pēc savas pieredzes- man labāk patīk, ja pastāv un atlaidinas mīkla.
Pildījumam- gaļiņa, sīpoliņi, citronpipari.. nedaudz apcepu... atdzesēju...


 No katras mīklas plāksnes man sanāk 7pīrādziņi...  procesu var saprast bildēs ;) malu nosmērēju ar olu, lai pīrāgi neliptu vaļā...
un tad vairs tik uz pannas, pārsmērēju ar sakultu olu- re cik dzeltena... ( tā ir mājas vistu priekšrocība- skaistas, košas olas)
 Šoreiz pārkaisīju ar saulespuķu sēkliņām... protams var ar sieru+ ķimenes, tikai ķimenītes ar sāli.. vai sezama sēkliņas..

Cepu 200 grādos 20 minūtes..  Manā groziņā var teikt ka bj sacepti 2 mīklas iepakojumi... un tā kā vel pirkti akcijas laikā par pārdesmit santīmiem lētāk, tad izdevīgi.
 šo mīklu var nopirkt un glabāt ledusskapī...
Bet!!! - var arī pats taisīt un glabāt..
 Kārtainā mīkla ir mana favorīte.. ai cik kilogramu tās kādreiz nav izrullēts, sacepts- toreiz tik iecienītajās tā sauktajās "mēlītēs" :)) Kur es- tur arī liels kalns "mēlīšu" ai, ai.. cik sen tas bij.. pirms gadiem 20 un mazliet vairāk :))  bet kas bijis, bijis.. nesen pati ar taisīju kārtaino mīklu...  nav tik traki... var visu.. bet man patīk arī uzlabotas un vienkāršotas lietas.

Nu ko- nekā sarežģīta-
 noteikti izmēģini- silti iesaku..
mmm... pīrādziņi tiešām bij garšīgi ;)

svētdiena, jūlijs 10, 2011

šodien-


es arī šad un tad kaut ko papērļoju.. un šodien izdomāju, ka man vajag tieši šādus auskarus :)) ļoooti pašai patīk...



sestdiena, jūlijs 09, 2011

Karuselis

Dzīve kā karuselis-
Te augšā,te lejā,
Te asaras līst,
Te smaids jau sejā.
Te dusmas sirdī
Kā negaiss plosās,
Te mīlestība
Pa sirdi rosās.

Un nepārtraukti
Griežas lielais rats,
Lai dzīvē-sevī-
Mainītos tu pats.

/Brigita Debeļska./



trešdiena, jūlijs 06, 2011

Keksiņi- šoreiz ar rozīnēm ...


Šobrīd keksmašīna :))) ir laukos( maizes mašīna, kurā regulāri tiek cepti keksi)  un ak vai kā tās pietrūkst... it sevišķi tad, kad maz laika un Jānis dodas reisā... tad atkal jāatceras citi laiki un jāvelta cepšanas pasākumam vairāk laika. tā pagājuša reizē cepu keksu- parastu un mīklas priekš veidnes bij par daudz :( ko nu.. ne šis, ne tas... Atcerējos, ka Elīna tak ziemassvētkos uzdāvināja keksa papīra formiņas.  Ju-hū... darīts... izcepās arī 7 keksiņi :)) Hmm.. Jānis nosaka, ka šitā laba lieta braucot- nekas nav jāgriež.. pa ceļam ērti apēdami....  nu ko!?- šoreiz cepu keksiņus...
un tā- no tā kas ir  piena mājās nav, izlīdzos ar krējumu un to kas ir... 

 recepte nekāda dižā un ne sarežģīta.. kaut kas uz aci
glāze krējuma,
2 olas,
nepilna glāze cukura,
1,5 glāzes miltu,
tējkarote cepamā pulvera,
 rozīnes
visu sajaucu pamazām kopā un papīra formiņās iekšā.... nekā sarežģīta, piebildīšu, ka rozīnes pēc izmērcēšanas vienmēr nosusinu papīra dvielī ;)
cepu 200grādos aptuveni 20min.



 Vienu pagaršoju- ai kā labprāt vel otru :)))
Tā nu Jānim līdzi reisā lielā , tik ierastā keksa vietā būs kārbā mazi keksiņi :))

 Es zinu, ka daudzi šos mazos keksiņus dēvē par mafiniem.. lielu jēgu tam neredzu.. ja nu mode tāda... tā kā man labāk patīk ierastāki vārdi, tad man ir keksiņi :))) 

 bet nu labi... te mazliet no interneta plašumiem pārkopēts (espati.lv)

 Daži padomi, lai mafini izdotos garšīgāki



• Pildot mafinus veidnītēs, vienu no divpadsmit, ko liksi krāsnī, atstāj brīvu un tajā ielej ūdeni. Tad mafini cepot nesakaltīs.

• Ja mafinu pildīšanai izmanto veselus svaigu augļu gabaliņus, pirms pievienošanas mīklai apviļā tos miltos. Tad augļu gabaliņi mīklā iejauksies vienmērīgāk un nenogrims apakšā, kā arī cepoties nesalipinās to.

• Vislabāk mafini garšo tūlīt pēc cepšanas. Ja vēlies tos ēst mazliet vēlāk, izmanto treknākas (taukiem bagātākas) mafinu receptes.

• Ja vien nav citu norādījumu, mafini parasti jācep aptuveni 180 līdz 200 grādu karstā krāsnī.

• Centies cepot nevirināt krāsi, jo tā zūd siltums un mafini var sakristies, zaudējot savu gaisīgumu un garšu.

• Pārbaudi mafinus vien kādas piecas minūtes pirms paredzētā cepšanas laika beigām. Dažkārt mafinu virsiņas var pārāk strauji sabrūnēt un ir nepieciešama cepšanas temperatūras maiņa.

• Mafini ir gatavi, kad, iedurot tajos ar koka irbulīti, izvelkot tam nav pielipušas kēksa daļiņas.

• Ja vēlies mafinus padarīt par svētku ēdienu, izrotā tos. Mazajiem kēksiņiem lieliski piestāv cukura glazūra, uz kuras vari izkārtot speciālus kūku dekorus.

• Izmēģini pie mafiniem pasniegt aromatizētu sviestu vai ievārījumu. Tā var iegūt patiesas garšas simfonijas.

• Mafini, kurus vēlies sagriezt, pirms tam pilnībā jāatdzesē, tāpat kā tikko cepta maizīte, ar mafins, ja to griež karstu, saķep.

• Izmantojot lipīgu un ķepīgu pildījumu, piemēram, karameles vai gotiņas, ja cep mafinus metāla formiņās, tajās jāieklāj mafinu papīra groziņi. Tas ļaus lipīgo mafinu izvilkt no formas, neriskējot to neglābjami sadrupināt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Gribētos jau teikt- ja tu vel neesi uzdrošinājusies šim pasākumam ķerties klāt, tad zini, nekā sarežģīta... pusstunda un keksi uz galda..
 Izmēgini;) un tev izdosies...
jā es esmu, esmu pamanījusi, ka mafini ir katrā otrajā blogā, bet tomēr, mēs jau nerīkojam sacensības kura pirmā, kura pēdējā... kad izcep un kad ieleik ziņu... ;)  mēs tak dalamies ar sajūtām, priekiem.. pastāstam kā mums katrai izdevies... tā ka stāsti arī tu, kā tev izdevās tavi keksiņi, jeb mafini.. ar dzērvenēm, ķiršiem, vai riekstiem... dažādībai lieeelas iespējas..
 Uii.. jāskrien.. jāpārķer Jānis un jānodod kārba ar keksiem.. ( dodas no Rīgas uz Grebņevu jeb no muitas uz robežu)

Lai jums jauks vakars!


- paldies-